Момчета, не ми е ясно за какво спорите.
iulqn е прав за себе си, че за България нивото за момента е сравнително добро. Нито сме кой знае каква киноложка сила, нито с кой знае какви киноложки традиции..
Лошото е, че вместо напред вървим назад, но и за това си има причини, които мнозина от нас премълчават.
hgh пък си има своите основания, и ни сравнява със света...ясно е, че няма как да стне.
Няма как при тези правила и при това кучкарско приклякване в името на личната далаверка, по пътя на най малкото съпротивление да бъдем конкурентни.
Сега ще ви кажа нещо, над което би трябвало да се замислите..ама много
В двора си имам почти 13 годишно, отдавна пенсионирано небезизвестно мъжко куче. Гледам го и се чудя
Какво се случва с породата?
На фона на сегашното поголовие в родината ни, едва ли има мъжкар който може да му се опре. А едно време способни да го победят, и такива които са го побеждавали имаше не едно и две.
Все класни кучета - като започнем от Азуро през Улк, че чак до Кери, Фабио и още един куп други.
Какво се случи?
Аз за себе си знам...тогава все още търгаш номер едно на републиката не бе председател на БРФК, и властовите му лостове не съществуваха.
Нямаше и за какво хората (продажно податливите) от единствената силна организация в България - ОНОК да се продават за жълти стотинки, за FCI-съдийски права, или за местенца в управителния съвет на каменчо, и да разчитат на благословията на "вожда"..за и в името на собственото си оцеляване.
..И резултата дойде! Никой не инвестира в качество, защото правилата са ясни и непробиваеми. Кой ги определя - също е ясно.
Така, че не си губете времето да спорите за това, дали кучовците ни стават или не.
КАЧЕСТВО НЯМА..за съжаление!
Опитайте се да промените условията и правилата на играта. Другото е празни приказки и губене на време.
-----
И още малко тема за размисъл
На последната Национална изложба в Пазарджик, на която се излъчи прзьора- ШАМПИОНА НА БЪЛГАРИЯ ... титла която някак си се обезцени в последните години ми се стори, че съдията Динчев пропусна бягането без повод и изстрела.
Според Вас нормално ли е това?
Защо се случи така!?... при положение, че немския му SV колега, не пропусна това в долните класове, и че малките кучета бягаха в пъти повече от големите, сред които би трябвало да се излъчи ШАМПИОНА
Или ще кажете...каквито ни съдиите, такива ни и шампионите.
Въпроса е към всички.
Очаквам мненията Ви, каквито и да са те.