Tyxo.bg counter Форум за любителите на немското овчарско куче • Виж темата - Bundessiegerzuchtschau 2010

Bundessiegerzuchtschau 2010

Изложби и други мероприятия - кога, къде . Общо взето всичко свързано с тях ;)

МнениеПубликувано на: Чет Окт 07, 2010 3:39 pm
svv написа:
iulqn написа:hgh Тъй като си на различно мнение от SV садия за Пазарджик явно си на по горно стапало от него.Вземи обясни на нас неразбиращите а най добре е да покажеш със собствени кучета приликата или разликата както решиш за най- добре.

Мисля че с подобно отношение никога няма да стигнем сърбите та камо ли германците! По-добре да погледнем трезво и тогава да отправяме упреци! Колкото до кучето на hgh - ако се интересуваш от него погледни постовете за предишната изложба. ;-)

Симо, кучетата нямат вина, а сравнението със сърбите според мен е най меко казано неудачно.
Разликата е... първо в традицията... и второ в манталитета.
И трето...не забравяйте, че сърбите не са допуснали никога хорица като Литов и Динчев да ги правят на маймуни.
Все пак говорим за два различни народа, с различна ценностна система и с различен манталитет и самочувствие.
Какъвто народа... такива му "вождовете"... такива му и кучовците!
Цитат
Аватар
МнениеПубликувано на: Пет Окт 08, 2010 10:33 pm
[quote="iulqn"]hgh Тъй като си на различно мнение от SV садия за Пазарджик явно си на по горно стапало от него.Вземи обясни на нас неразбиращите а най добре е да покажеш със собствени кучета приликата или разликата както решиш за най- добре. iulqn Незнам защо реши че сьс съдията сме на различно мнение,не чух на изложбата сьдията да коментира разликата в нивото на кучетата .Все пак тои е дошъл да съди това което вижда а не да коментира разликите.Колкото до това да ти обяснявам нещо,ако ти имаш глава на раменете си и очи да виждаш няма да чакаш някои да ти обяснява каква е разликата тя е очевадна.А ко се съмняваш че е така попитаи Мишо . :-D
Цитат

МнениеПубликувано на: Съб Окт 09, 2010 12:34 am
hgh(Ицо) понякога задаваш наистина стойностни въпроси, НО!
По важното според мен е, човек не само да пита и констатира, но и да дава мнение-препоръка и идея как да се променят нещата.
Един твой приятел ми каза, че не го интересува как ще се казва една бъдеща организация, стига да сме на едно място...всички.
Сега ще напиша и моето лично мнение, което съвпада на около 50% с неговото.
За мен определено има значение как ще се казва "едатата" организация. Познавам историята и държа на справедливоста.
Сега ще ти кажа още нещо. Бил съм член и на двете организации. Разбираемо е, че няма как човек да знае кое е по добро - Мерцедес S класа, или БМВ седмица, без да е шофирал и двата автомобила достатъчно дълго време.
Все още смятам, че по добрия автомобил е Sкласата (разбирай ОНОК)...
За мен си вече съм на ясно ЗАЩО все още тази S klass организация вегитира, въпреки, че едва ли има човек който да не е на ясно, че правото принадлежи именно на нея.
Ами вегитира (според мен)..защото е предавана години на ред, не от членовете си, а от управата си.
Венелин и Камен са един дол дренки, и се различават само и единствено по методите си на действие.
Ако вече (от сегашният си опит) трябва да ги съпоставя, то камен (с малка буква) определено печели. Не за друго, а защото ясно ти показва..в очите, че той е човека който разпределя баницата, и че ако си послушен - ще те бъде.
Сега за Венелин- при него нещата са винаги тайни та тайни...все търси подкрепа за да не е виновен той..и все сме прецакани всички. Нулева мъжкарска позиция. Многословен и подмолен...перманентно предаващ хората които са имали неблагоразумието да му се доверят. Кофти екземпляр с една дума....от най кофтите...плазмодий.
Така, че това е което имам да ти казвам. Такива са хората (едно към едно) които ни водят към светлото бъдеще.
Бих ги нарекъл ТАРИКАТИ, без да се притеснявам от това.
И двамата са един дол дренки.Хвани единия-удари другия!
Ако се чудиш защо ти пиша всичко това, то е защото докъто тези сиамски близнаци са на хоризонта на киноложкия ни небосклон...оправия няма да има.
Това мисля, това пиша и не ми пука, ама въобще... кой какво ще си помисли.
Айде със здраве.
Цитат
Аватар
МнениеПубликувано на: Съб Окт 09, 2010 4:03 pm
,а отговора цитирам:"...за малка страна като Вашата с толкова малко развъдчици,качеството е на много добро ниво...!" "Кучетата ви нямат груби грешки,които да влошат тяхния квалитет...мисля,че сте на правилния път.

hgh твърдението ти че картинката в Пазарджик е смешна как кореспондира с това мнение.Не ми се виждат много еднакви.А що се отнася до виждането аз виждам.Много път има да извървим.Но да омаловажаваш труда на хората които работят и се мъчат в тези трудни времена.И от позицията на какъв капацитет го казваш.Като садия,кьормайстор или нещо друго.Толкова си можем просто.Ако ти можеш повече помагай.Критикуващи колкото щеш. Че и ти да стоиш отстрани и да критикуваш .На кибиците в белота им дават право на едно обажбдане. ;)
Цитат
Аватар
МнениеПубликувано на: Нед Окт 10, 2010 2:26 pm
iulqn да те попитам колко малко развъдчици има в нашата малка страна.И още нещо ,като виждаш какво запомнящо видя в Пазаджик.
Цитат
Аватар
МнениеПубликувано на: Нед Окт 10, 2010 3:04 pm
Избягваики да ми отговориш на въпросите с нови вапроси говори само за едно .Нямайки си друга работа търсиш интрига.Аз мога да ти кажа какво запомнящо съм видял .Ти пък да не си сагласен с мен и да си спорим удоволетворявайки желанието ти за спор и опозиционерство.Сажалявам няма да се получи.А истенските развъдчици наистина са малко за разлика от регистрираните като такива.
Цитат
Аватар
МнениеПубликувано на: Нед Окт 10, 2010 3:44 pm
Невиждам някаде да пише че има истински ,по истински,наи истински развъдчици.Всеки които е регистрирал развъдник е дал заявка да е развъдчик,а само в саита на ОНОК са записани над 30 развъдника.Мислиш ли че това е малко?
Колкото до въпросите ти ,аз мнението съм си го написал и не виждам защо трябва да съм някакъв капацитет за да имам мнение,и със какво моито мнение омаловажава труда на другите .Всеки сам си има глава на раменете за да решава какво да прави.Щом за тебе това което си видял в Пазарджик като квалитет на кучетата те устроива и задоволява твоите нужди тогава дерзаи пожелавам ти успех в развъждането.Дано успееш. :N1: :N1:
Цитат
Аватар
МнениеПубликувано на: Нед Окт 10, 2010 3:53 pm
:muscie: :-D :-D :-D :-D :-D :N1: :N1:
Прикачени файлове
1.JPG
1.JPG (100.89 KiB) Прегледано 3790 пъти
Цитат
Аватар
МнениеПубликувано на: Нед Окт 10, 2010 5:31 pm
Като казах истенски имах предвид работещи другита са имали намерение някакво като са се регистрирали но не са го осъществили.На другото сабрание на ОНОК ще предложа неработещите да ги разстреляме.Аз не съм космонафт и имам мнение какво е космонафтиката но не бих се осмелил да оспоря мнение на Георги Иванов /първия Български космонафт/ например.Тъй че и ти като виждаш в изложбата нещо различно от човек с ценз от позицията на какъв го казваш не на комшийката а във форум който се чете от много хора.Има хора което не са компетентни и ще вземе да ти повярват.Затова те потпитвам така за ценза ти че да стане ясно на хората. Ако ми четеш постовете ще видиш че съм казал че ни чака много работа още, а какво ме устройва и какво не най малко на теб ще обяснявам.
Цитат

МнениеПубликувано на: Нед Окт 10, 2010 5:44 pm
Момчета, не ми е ясно за какво спорите.
iulqn е прав за себе си, че за България нивото за момента е сравнително добро. Нито сме кой знае каква киноложка сила, нито с кой знае какви киноложки традиции..
Лошото е, че вместо напред вървим назад, но и за това си има причини, които мнозина от нас премълчават.
hgh пък си има своите основания, и ни сравнява със света...ясно е, че няма как да стне.
Няма как при тези правила и при това кучкарско приклякване в името на личната далаверка, по пътя на най малкото съпротивление да бъдем конкурентни.
Сега ще ви кажа нещо, над което би трябвало да се замислите..ама много :-/
В двора си имам почти 13 годишно, отдавна пенсионирано небезизвестно мъжко куче. Гледам го и се чудя :-?
Какво се случва с породата?
На фона на сегашното поголовие в родината ни, едва ли има мъжкар който може да му се опре. А едно време способни да го победят, и такива които са го побеждавали имаше не едно и две.
Все класни кучета - като започнем от Азуро през Улк, че чак до Кери, Фабио и още един куп други.
Какво се случи?
Аз за себе си знам...тогава все още търгаш номер едно на републиката не бе председател на БРФК, и властовите му лостове не съществуваха.
Нямаше и за какво хората (продажно податливите) от единствената силна организация в България - ОНОК да се продават за жълти стотинки, за FCI-съдийски права, или за местенца в управителния съвет на каменчо, и да разчитат на благословията на "вожда"..за и в името на собственото си оцеляване.
..И резултата дойде! Никой не инвестира в качество, защото правилата са ясни и непробиваеми. Кой ги определя - също е ясно.
Така, че не си губете времето да спорите за това, дали кучовците ни стават или не.
КАЧЕСТВО НЯМА..за съжаление!
Опитайте се да промените условията и правилата на играта. Другото е празни приказки и губене на време.

-----

И още малко тема за размисъл :-/
На последната Национална изложба в Пазарджик, на която се излъчи прзьора- ШАМПИОНА НА БЪЛГАРИЯ ... титла която някак си се обезцени в последните години ми се стори, че съдията Динчев пропусна бягането без повод и изстрела.
Според Вас нормално ли е това?
Защо се случи така!?... при положение, че немския му SV колега, не пропусна това в долните класове, и че малките кучета бягаха в пъти повече от големите, сред които би трябвало да се излъчи ШАМПИОНА :N1:
Или ще кажете...каквито ни съдиите, такива ни и шампионите.
Въпроса е към всички.
Очаквам мненията Ви, каквито и да са те.
Цитат
ПредишнаСледваща

Назад към ИЗЛОЖБИ И ДРУГИ МЕРОПРИЯТИЯ